Okategoriserade

Inreda med målningar och speglar

Inredning är långt ifrån soffa, bord och stolar. Det innefattar detaljer som speglar, textilier och framförallt målningar. Genom att inreda med speglar och målningar på rätt sätt kan du få ett helt fantastiskt hem. Men att inreda med målningar är inte alltid det lättaste. Först ska du välja ut vilken typ av konst som du vill ha och som passar din stil för att sedan bestämma hur du ska sätta upp dem. Att inreda med målningar är perfekt om du vill ha en förändring eller bara vill piffa upp hemmet lite och samma gäller med speglar. Både speglar och målningar ska du låta ta plats.

Speglar kan att rummet upplevs större

Du kan göra en massa saker med speglar. Med en spegel kan du göra att ett rum upplevs större genom att använda reflektioner som skapar ljus och rymd. Du kan inreda med en eller flera speglar, allt beror på vad du vill ha för resultat. Spegeln är en inredningsdetalj som kan göra mycket för inredningen. Det är vanligt att inreda med runda speglar men det är lika snyggt med andra former. Men en rund spegel kan vara ett snyggt avbrott om du har många målningar i rektangulära ramar.

Ljusa väggar framhäver konst på ett bra sätt

Att ha ljusa väggar är lättare när du ska inreda med konst. Oftast så matchar konst bättre med ljusa neutrala färger. Om du har mycket färg på väggarna är det bra om färgen i målningarna har en liknande nyans som väggen för att det ska matcha på ett bra sätt. Du kan även matcha målningarna med möbler som exempelvis en soffa.

Hänga upp tavlor

När du ska hänga upp tavlor på väggen är det viktigt att det inte blir oproportionerligt. Ett vanligt misstag många gör är att hänga upp tavlorna i en felaktig höjd. Sträva efter att få mitten av tavlan i din ögonhöjd, det ger en bra helhetskänsla. Om du har många konstverk som du ska hänga upp kan en tavelvägg vara ett bra alternativ. Om du gör en tavelvägg kan du blanda olika målningar med posters för att få en fin mix. Om du vill göra tavelväggen mer levande är ett tips att inkludera en spegel.

Välj konst som du verkligen gillar

Att ha målningar på väggarna kommer göra ditt hem levande och väldigt personligt. Tänk på att du ska välja sådant som du verkligen gillar och trivs med. Du kanske har en favoritkonstnär vars verk du kan samla på. När du ska välja ny konst är ett tips att gå mycket på din magkänsla.