Okategoriserade

Matcha dina målningar med tapeterna

Tavlor och målningar kan verkligen sätta prägel på ett hem men det är inte helt lätt att inreda med dem. För att få en inredning som har en röd tråd gäller det att tänka till kring alla val, speciellt val av tapeter och vad som sedan ska sitta på väggen. När du väljer nya tapeter ska du tänka på vilken typ av konstverk och målningar du har i din inredning, vilka färger som är dominerande och vilken effekt en ny tapet skulle ha på till exempel en målning. Om du håller på att renovera hemma och ska välja nya tapeter ska du kolla in https://www.familjetapeter.se/ om det finns något som passar dig och din inredning. Det finns allt från mer neutrala tapeter till färgsprakande tapeter med stora mönster. Det går alltid att beställa tapetprover som du sedan kan lägga mot dina inredningsföremål för att bättre kunna skapa dig en bild av hur det kan komma att bli. Ljusa och milda färger kommer göra att tavlor och målningar inte skär sig med den nya tapeten.

Att inreda med konstverk

Målningar och konst är speciella inredningsdetaljer men ack så vackra och fina. En del målningar behöver en hel vägg själv medan andra målningar kan du ha flera av tillsammans som i en tavelvägg. När du ska sätta upp målningar är det viktigt att tänka på hur ljuset kommer in i rummet. Om ljuset faller rätt på målningen kommer det framhäva motivet. Det finns oändligt många sätt att inreda och se på målningar och konst. En del vill ha mer inredning och konst som är iögonfallande medan andra gillar mer levande men neutral inredning. Inget är rätt eller fel.

Investera bara i konst du gillar

Har du inga målningar eller konstverk men är sugen på att investera i konst ska du tänka på att välja konst som du har råd med och som du verkligen gillar. Välj inte något bara för att det är trendigt, det kommer inte att bli bra. Välj något som du kommer vilja ha livet ut.